“A kezdetek óta tagja vagyok a Womenspiration közösségnek…”

Egy összetartó közösség minden szempontból igazi kincs: támogat, inspirál, fejleszt, biztonságot ad és feltölt. Bármibe is fogsz az életben, gondolkodj közösségekben, mert ez sosem fog kimenni a divatból.

Közösségben az erő

A kezdetek óta tagja vagyok a Womenspiration közösségnek, ami már az első alkalommal rabul ejtett. Rengeteget járok networking eseményekre, de ez az egyetlen olyan női program, amiről minden egyes alkalommal úgy megyek haza, hogy tele vagyok lelkesedéssel és azt érzem, hogy megváltom a világot. Temérdek inspirációt kapok az elszánt, álmaikat megvalósító nőtársaimtól, legyenek vállalkozók, alkalmazottak, anyukák vagy önmegvalósítók. Egy közös bennünk: többre vágyunk. Szeretnénk megélni a szerepeinket, jelen lenni, tudatosan cselekedni a hétköznapokban. Szeretnénk nyomot hagyni a világban, valóra váltani nem csak a saját, hanem mások álmait is. Igazi szerelemvállalkozók vagyunk a szó minden értelmében.

 

Életünk emlékkönyve

Közösségi média menedzserként abban hiszek, hogy a social media ereje a közösségben rejlik. Nem a számok hajhászásában, hogy hány követőnk van és mekkora az elérésünk, hanem abban, hogy arra használjuk az online eszközök erejét, hogy még több embert, személyiséget, nézőpontot ismerjünk meg. Kapcsolódjunk olyanokkal, akikkel azonos értékeket képviselünk és megtaláljuk a közös hangot. Nélkülünk, a tartalmaink, élményeink, tapasztalataink, gondolataink nélkül ez csak egy üres oldal lenne. Mi töltjük meg színes-szagos, szemet gyönyörködtető, sírva nevetős, boldog, együttérzős, elgondolkodtató vagy akár szomorú, de tanulságos történetekkel. Szeretek úgy gondolni a Facebookra és az Instagramra is, mint egy emlékkönyvre. Életünk fontos pillanatait, aktuális gondolatainkat, érzelmi állapotunkat, barátainkkal és családunkkal átélt eseményeket, szenvedélyeinket, örömkönnyes és nehéz pillanatainkat is megörökítő krónika, amit nem a fiók mélyén őrzünk egy ütött-kopott komódban, hanem amit büszkén mutogatunk minden vendégnek, mert ezek is mi vagyunk.

Fotó: Petra Pako Photography

Sosem vagy egyedül

Könnyű azt hinnünk, hogy a problémáinkkal egyedül vagyunk. Nem kérünk segítséget, mert úgy érezzük, ez teher lenne a másiknak. „Neki is megvan a maga baja, miért éppen az enyémmel foglalkozna? Biztosan senkit nem érdekelnek a gondjaim. Egyébként is csak én lehetek ennyire béna, hogy ilyen szituációba kerüljek.” – Ismerős gondolatok? Ha kimerünk lépni a megszokott kereteinkből, rájövünk, hogy mennyien vannak, akik pont ugyanezen mentek keresztül és szívesen segítenek azzal, hogy megosztják a történetüket. A közösségnek igazi ereje van. Segít kirángatni az önsajnálatból, mások történeteit hallva pedig elhisszük, hogy lehet ez másként is. Hogy nem kell megrekedni abban, amiben most vagyunk, hiszen másnak is sikerült szabadulnia ebből. Hogy a helyzetünk nem is annyira szörnyű, mint ahogy azt elsőre gondoltuk. Mindig van kiút. Mindig van valaki, aki tud segíteni.

Fotó: Petra Pako Photography

Építs közösséget az üzletedben is!

A közösségépítés nem csak azért jó, mert anyukaként vagy vállalkozóként gyakran érezzük egyedül magunkat a problémáinkkal és jó ezt megbeszélni másokkal, hanem üzletileg is hatalmas ereje van. Ha nem azzal foglalkozol görcsösen, hogy miként alakulnak a számaid, hanem arra fókuszálsz, hogy őszinte, hiteles és értékes tartalmat adj, meg fognak találni a megfelelő emberek. Olyan személyek, akikkel szívesen dolgozol együtt, mert azonos értékrendetek van. Ennek köszönhetően alakulnak ki párbeszédek, egymás figyelemmel követése, kölcsönös megkeresések, akár barátságok és partnerségek. Egy olyan kapocs, ami bizalomra és hitelességre épül. Olyan alap, amire nem csak egy viskót tudsz felhúzni, hanem egy kacsalábon forgó palotát. Ha rendezvényed lesz, a közösséged tagjai fogják megtölteni a nézők sorait, ha könyvet írsz, ők lesznek a leglelkesebb olvasóid, ha új terméked jön ki, tőlük kapod majd a legjobb és leghasznosabb visszajelzéseket.

womenspiration workshop

Fotó: Petra Pako Photography

Egy összetartó közösség minden szempontból igazi kincs: támogat, inspirál, fejleszt, biztonságot ad és feltölt.

Bármibe is fogsz az életben, gondolkodj közösségekben, mert ez sosem fog kimenni a divatból. Sosem leszünk magányos farkasok, akiknek elég egy üveg nutella és egy hétévados sorozat vagy egy sírós-szerelmes film. Kellenek a társas kapcsolatok, tapasztalatmegosztások, hogy tanuljunk belőlük és feltöltsük egymást, mert inspiráló nők vagyunk.

Berkes-Bognár Nikolett

Több mint 3 éve foglalkozom marketinggel, ami teljes mértékben a szenvedélyemmé vált. Social media managerként szeretnék hozzám hasonló szerelemvállalkozóknak segíteni abban, hogy ne csak követőik legyenek, hanem egy valódi, aktív közösségük online és offline egyaránt. Célom, hogy minél több hiteles, értékes és őszinte tartalom terjedjen az online világban és megmutassam mindenkinek, hogy a minőség sokkal többet ér a mennyiségnél. | socialight.hu

All author posts
Write a comment

öt × öt =