Inspiráció, mint saját felelősség

Inspiráció, mint saját felelősség

Az évek során kristálytisztává vált, hogy az inspiráció lételem számomra. És hogy az én felelősségem, hogy megteremtsem magam számára a lehetőséget, hogy bárkitől, bármiből inspirációt nyerhessek. Az, hogy mennyi inspiráló energia van épp az életemben, mindig tőlem függ.   

Épp ezért folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, ahol inspirációt szerezhetek. Napi szinten ez vagy épp egy podcast ?, könyv ?, videó ? vagy pl. naplózás/reflexió, online coaching program kihívások (@alexipanos #soulschool), formájában van jelen – a legnagyobb tanulási és fejlődési lehetőséget viszont mindig az inspiráló közeg & kapcsolatok hozzák az életembe. Így nagyon izgatottan vártam, hogy részt vehessek a Womenspiration decemberi “Kapcsolataink” témájú reggelijén. Maga a workshop minden várakozásomat felülmúlta és azt is azonnal éreztem, hogy egy ilyen közösségben tényleg csak szárnyalni lehet. Nagyon jó érzés volt tudatos, inspiráló nőkkel együtt zárni az évet, akik mind fejlődni és támogatni akarják egymást.  

Időutazás

A feladatok közül az abszolút kedvencem az volt, amikor egy “időutazás” keretében a 2020-as elképzelt énünk bőrébe bújva kellett magunknak egy levelet írni a mostani 2019-es év végi énünk számára, arról mesélve, hogy mi történt velünk pontosan a 2020-as évben, pl. hogy mire vagyunk büszkék és minek köszönhetjük az elért sikereinket. Szintén imádtam azt a feladatot is, ahol a kapcsolati hálónkat elemeztük specifikusan a 2019-es évre vonatkoztatva, átgondolva pl. hogy kik azok az emberek, akik a legnagyobb hatást tették ránk az évben és hogy mivel sikerült ezt elérniük.

A legnagyobb erővel számomra mégis talán az hatott, hogy kaptunk egy emlékeztetőt arra vonatkozóan, hogy mennyi közös is van bennünk, résztvevőkben.

Milyen sokféleképpen tudunk kapcsolódni (akkor is ha ezt elsőre nem gondolnánk), mennyire hasonlóan élünk meg dolgokat, mennyi párhuzam van az életünkben, mennyi azonos, közös érdeklődési körrel rendelkezünk. 

Az az inspiráció bomba, amit ezen a napon kaptam nem érkezett volna meg viszont, ha nem kötelezem el magam az inspiráló lehetőségek kutatására és felfedezésére. Ha várom az inspirációt, és nem aktívan teremtem meg magam számára a lehetőséget és a közeget az érkezésére. 

Te hogy állsz az inspirálódás témájához? Hol és hogyan tudsz lehetőséget teremteni rá?

Szilovics Nikoletta

Mindig is imádtam azokat a történeteket, ahol a főszereplő elhatározza, hogy esélyt ad a lehetőségek világának felfedezésére és elutazik egy új, ismeretlen helyre, ahol számtalan kalandon és élményen keresztül elkezdi újraírni önmagát és álmai életét élni. Ez az életérzés az, ami engem is szenvedélyesen hajt és aminek kialakításában másokat is támogatni szeretnék coach-ként. Imádok mindent, ami önfejlesztéshez köthető, a fejlődés az egyik legfőbb szenvedélyem, mozgatórugóm. Emellett a humor, a kapcsolódás és a zene az, ami felbecsülhetetlen értéket képvisel mindig a számomra.

All author posts
Write a comment

19 + 19 =