Élj kreatívan! szemléletformáló program 6 lépésben

MIRŐL SZÓL EZ A KURZUS?

EZ EGY SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAM, EGYFAJTA KREATIVITÁS ONLINE KURZUS, AMELYBEN NEMZETKÖZI SZAKEMBEREK MÓDSZEREIT PRÓBÁLJUK KI A GYAKORLATBAN, JÁTÉKOS FELADATOKON KERESZTÜL, HOGY FELSZABADÍTSD MAGADBAN A SAJÁT KREATÍV ERŐFORRÁSAIDAT.

Szeretnél különféle nézőpontokból rálátni az életedre és felszabadítani a benned rejlő kreatív potenciált? Ez egy rendhagyó, szemléletformáló program, amely során nemzetközi szakemberek és a Szikrák inspiráló módszereit próbálhatod ki a gyakorlatban néha játékos, máskor pedig mély, de mindig elgondolkodtató feladatokon keresztül. A folyamat során azt veszed majd észre, hogy valami elkezd változni az életedben… a hangulatod, a hozzáállásod, a munkamorálod, az életkedved, a lehetőségeid, de legfőképp a nézőpontod!

Ez az online videós program a 6 hetes Élj kreatívan! kihívás autodidakta változata, ahol a magad tempójában haladhatsz végig a szemléletformáló szakaszokon, amelyek a könyv tematikáját követi.

Ennek a kurzusnak az egyetlen célja az, hogy feltérképezd az utat az egyedi és elégedett önmagadhoz, és a saját kreatív térképeddel vágj bele a 2021-es évbe! 

6 izgalmas, szerteágazó feladattípussal fogsz találkozni a leckék során a különféle módszertanok megismerésétől kezdve az alkotótéren át a bátorságpróbáig. Alább a leírásban többet megtudhatsz róluk.

Kíváncsi vagy?

A kurzus 6 fejezetén és azon belül 30 leckéjén olyan tempóban haladhatsz végig, ahogy neked megfelel, így a saját igényeidre, időbeosztásodra szabhatod a téma feldolgozását. Akár pár nap alatt elvégezheted és bármikor visszatérhetsz a leckékhez, ám az igazi, ha a kihíváshoz hasonlóan 6 hetet szánsz rá, minden napra egy feladattal, hétvégén pedig pihenéssel. Videók, hanganyagok és kreatív feladatok segítségével haladhatsz végig az anyagon, miközben hasznos és elgondolkodtató kérdésekkel támogatlak a kreatív éned felfedezésében.

Csatlakozz most a kurzushoz, és kezdd el bármikor. Nincs időlimit, hogy mikor kezded el és mikor fejezed be. Te uralod az idődet. 🙂 

MIT TARTALMAZ A KURZUS CSOMAG?

 • 1 HALADÁSKÖVETŐ SIKERLAPOT
 • 12 OLDALAS MUNKAFÜZETET
 • 6 ÁTFOGÓ FEJEZETET
 • 6 SZAKMAI AUDIÓT
 • 8 MENTOR VIDEÓT
 • 30 KREATÍV FELADATOT
 • 25 KÖNYVBŐL ÁLLÓ KUPONGYŰJTEMÉNYT (HVG KÖNYVEK)
Élj kreatívan online kurzus

KINEK SZÓL EZ A KURZUS?

 • akit hajt a kíváncsi tudásvágy
 • aki számára fontos az önfejlesztés
 • aki rugalmasabban, kreatív szemléletmóddal tekintene az életére
 • aki kilépne abból a bizonyos kényelmi zónájából
 • akinek lendület kell, mert úgy érzi, megrekedt
 • aki szeretné színesebbé, érdekesebbé tenni a hétköznapjait
 • aki keresi az utat egy önazonosabb élethez
 • aki kitörne a mindennapi mókuskerékből és keresi a lehetőségeket
 • aki kalandvágyó és nyitott a mentális kihívásokra

A KURZUS ALATT MEGTAPASZTALHATOD, HOGY

 • te is kreatív vagy, még ha most nem is érzed így
 • a problémákban is képes lehetsz lehetőséget látni
 • egy szuper kreatív módszerrel a legkomplexebb dolgokat is át tudod majd tekinteni
 • bizony meríthetsz a kudarcból ihletet
 • kézbe veheted a saját életed alakítását
 • aktivizálhatod a belső motivációd
 • miként kommunikáld azt, amiben hiszel
 • hogyan találj ki ötleteket és tegyél lépéseket felé
 • hogyan lehetsz másokra hatással a szemléletmódoddal
 • miben vagy egyedi, különleges és hogyan tudod ezt érvényre juttatni
 • hogyan tudod aktivizálni a saját kreatív erőforrásodat és hasznát venni a mindennapjaidban

A KURZUS FELÉPÍTÉSE

Az online tananyag 6+1 fejezetén olyan tempóban haladhatsz végig, ahogy neked megfelel, így a saját igényeidre, időbeosztásodra szabhatod a téma feldolgozását. Amelyeket már elkezdtél vagy elvégeztél, ahhoz bármikor visszatérhetsz a PROFILOM oldalon.

6 típusú feladattal fogsz találkozni

HETI KIHÍVÁS

Minden fejezetet egy feladattal, és ahhoz kapcsolódóan egy 7 napos kihívással kezdesz, amely során új színeidet fedezheted fel.

ALKOTÓTÉR

Ennek a típusú feladatnak a középpontjában az alkotásra nyílik lehetőség. Nyugi, nem szükséges hozzá kézügyesség, csupán lelkes hozzáállás, és főként papír, ceruza.

NÉZŐPONT

Beszélgetéseket hallgathatsz az adott fejezet témájáról azokkal a szakemberekkel, akik az Élj kreatívan! könyvbe is írtak hasznos gondolatokat. A nézőpont leckék célja, hogy megismerj különféle nézőpontokat az adott témáról, ezzel is azt üzenve, hogy milyen sokszínűen értelmezhető a kreativitás.

GONDOLAT

A gondolatbuborék feladattípusban a főszerep leginkább az emlékeknek és az elmélkedésnek jut. Ezeket a leckéket érdemes egy kicsit érlelni magadban, mielőtt nekiugrasz a válasznak.

BÁTORSÁGPRÓBA

Ennél a feladattípusnál az elmélkedések után eljön a tettek ideje, amikor bizony elmerészkedhetsz a komfortzónád peremére, és ha elég bátor vagy, át is lépheted. Csak rajtad múlik, mit hozol ki ezekből a leckékből.

MÓDSZERTAN

A MÓDSZERTAN leckékben különféle kreatív módszereket, elismert szakemberek technikáit ismerheted meg, gyakorolhatod be és viheted magaddal a munkádba vagy az életed bármely területére.

TEMATIKA

 1. Kreativitás
  1. Heti kihívás – Felvillanyozás
  2. Gondolatbuborék – Emlékvadászat
  3. MódszerTan – Kreativitás gyilkos
  4. Nézőpont – szakemberek nézőpontjai a témáról
  5. AlkotóTér – Kreativitástöltő montázs
 2. Szemléletmód
  1. Heti kihívás – Átkeretezés
  2. Gondolatbuborék – Rögzült vs. fejlődési szemlélet
  3. Bátorságpróba – Nagy lépés
  4. MódszerTan – Design Thinking
  5. Nézőpont – szakemberek nézőpontjai a témáról
  6. MEGLEPETÉS LECKE
 3. Kíváncsiság
  1. Heti kihívás – Új énem
  2. Gondolatbuborék – Belső gyermek
  3. Bátorságpróba – Minden egy kávéval kezdődik
  4. MódszerTan – Mind map
  5. AlkotóTér – Önbizalom
 4. Motiváció
  1. Heti kihívás – Kreativitás gyilkos
  2. MódszerTan – Ötös fogat
  3. AlkotóTér – Ikigai
  4. MódszerTan – Motivációs iránytű
  5. Nézőpont – szakemberek nézőpontjai a témáról
 5. Szabadság
  1. Heti kihívás – Az én szabályaim
  2. MódszerTan – Értékrend térkép
  3. Nézőpont – szakemberek nézőpontjai a témáról
  4. MódszerTan – Énmárka
  5. AlkotóTér – Kreatív tér
  6. MEGLEPETÉS LECKE
 6. Fejlődés, hatás, alkotás
  1. Heti kihívás – Inkubáció
  2. Gondolatbuborék – Hatás
  3. MódszerTan – Edward de Bono-féle ötletbörze
  4. MódszerTan – Walt Disney technikája
  5. Bátorságpróba vagy AlkotóTér – Ötlet
 7. Útravaló a kreatív élethez

MIÉRT FONTOS A KREATÍV SZEMLÉLETMÓD?

MERT A KREATIVITÁS A 21. SZÁZAD TÚLÉLŐKÉSZSÉGE, SZÜKSÉGED VAN RÁ A BOLDOGULÁSHOZ

Változékony, bizonytalan, komplex, gyors ütemű világban élsz, ami folyamatosan kihívások elé állít, így még nagyobb szükség van a kreatív problémamegoldó gondolkodásra, a rugalmasságra, a folyamatos tanulásra és arra, hogy kíváncsian, kritikusan, kérdésekkel telve állj az élethez, mint valaha. Ahhoz, hogy alkalmazkodni tudj a mozgásban lévő körülményekhez, meglásd a lehetőségeket, újszerű megközelítéseket alkalmazz, önmotiváltan haladj a céljaiddal, alkalmazkodni tudj a megváltozott feltételekhez és a változással szembeni félelmed ellenére elégedetten élj, a kreatív szemléletmód egy nagyon fontos muníció. Ebben segíthet ez a szemléletformáló online kurzus.

MERT BENNED IS OTT A KREATÍV SZIKRA, AMI FELVILLANYOZ ÉS ELÉGEDETTEBBÉ TESZ

Azok a képességek, amelyek a kreatív teljesítményhez szükségesek, velünk szültetettek, és nemcsak a művészek kiváltsága, mindannyian kreatívak vagyunk, csak másképp. A kreativitáshoz rugalmas hozzáállás és kíváncsi tudásvágy kell, hogy olyan nézőpontból lásd a világot, és benne önmagadat, amely kiszélesíti az életteredet, bővíti a lehetőségeidet, megnöveli az életenergiádat, elégedettebbé teszi az életedet!  Ez a kreatív látásmód előhozható a könyvvel vagy a könyv alapján életre hívott elgondolkodtató, megmozgató, egymást támogató, játékos kihívással, illetve a mindebből létrejött online kurzussal. Ez a szemléletváltó program kihozhatja belőled azt a felvillanyozó mentális energiát, amit kreativitásnak hívunk.

MIT TARTALMAZ A KURZUS?

Az online kurzus során egy letölthető, igényesen összeállított munkafüzetből dolgozhatsz, mentor videókból tájékozódhatsz, szakmai beszélgetésekből szélesítheted a perspektívádat, elgondolkodtató kérdések segítenek az önvizsgálatban, önismereti- és önmegvalósításra törekvő feladatok mentén fejlesztheted önmagad, és egy különleges mechanizmusra épülő Sikerlappal követheted nyomon a haladásodat.

Egy könyvajánlót is mellékelek a kurzushoz, így ha jobban el szeretnél majd merülni egy adott témában, a hozzá kapcsolódó HVG Könyveket 40% kedvezménnyel szerezheted be résztvevőként. Az Élj kreatívan! könyvkupon-gyűjtemény önmagában is 36.000 Ft-os értéket képvisel.

AKI MÁR ELVÉGEZTÉK

Az online kurzus a nagy sikerrel futott 6 hetes kihívásból nőtte ki magát, amelyen közel 100 résztvevő vett/vesz részt, és az ő visszajelzéseikből találsz most itt néhányat.

“Sok online és offline képzésen vettem részt életem során, de ez a kihívás volt a legjobb befektetés magamba! Rendkívül jól felépített a program, lépésről lépésre közelebb kerülsz magadhoz. Néha játékos, néha izzasztó. Az utóbbi kategóriába sorolt kihívások vezetnek rá arra egyébként, hogy milyen erőforrásaink vannak, valamint, megtanít arra, hogy képesek vagyunk megbirkózni nagyobb falatnak tűnő kihívásokkal is, csak nem mindig kell azonnal válaszolni. Néha hagyni kell, hogy megérjen a válasz. Ha egy mondatban kellene összefoglalnom: ez a hat hét egy életre megváltoztatja a magadról és a világról alkotott képed!”

Pünkösti Nóra

A program annyira pörgős és megmozgatja minden idegszálamat, hogy azon kapom magam reggelente, hogy hú, ma mi lesz az új feladat és egész nap azt érzem, hogy az agyam eddig pihenő részei váltak aktívvá. Lefoglal, kikapcsol, feltölt, felvillanyoz, gondolkodóba ejt, és az érzékeny oldalamat is megpendíti. Ez olyan mint egy óriási, sokdarabos, izgalmas puzzle. Hétről hétre rajzolódik ki a kép és sokszor van, hogy valami nem az, aminek elsőre látszik, hanem annál sokkal színesebb, mélyebb vagy sokrétűbb. Egy kaleidoszkóphoz tudnám hasonlítani: egy “apró” változással az összkép is megváltozott. Ez az az újszerű látásmód az, ami engem meglep és néha meghökkent, és amiért nap mint nap imádom ezt a kihívást csinálni. Nagyon örülök, hogy belevágtam!”

Sidó Klaudia

Sok éve foglalkozom önfejlesztéssel, az Élj kreatívan kihívástól mégis rengeteget kaptam. Új nézőpontjaim lettek, tovább bővült az önismeretem, sőt volt, mikor konkrétan önismereti flash-et kaptam. A hétköznapokban is jól használható problémamegoldó módszereket és önbizalmat növelő, lelkesítő eszközöket kaptam hétről hétre. Időnként nagyon megizzasztottak a feladatok, időnként lubickoltam bennük, de mindig hoztak felismeréseket. Valószínűleg még sokáig fog bennem dolgozni ez a 6 hét és jól fogom tudni használni azt a muníciót amivel itt felszerelkeztem. Az idei legjobb döntésem volt amikor jelentkeztem.

Ági

A hatodik hét végén felébredve olyan volt ez, mint egy teljes elmerülés magamban, amire nagyon régen volt már példa. Sok kérdést megválaszoltam, amire az elmúlt évben nem tudtam választ kaptam, hiába kerestem. Kreatívan és pozitívan reagálni a változásokra, ezt tanultam meg. MInden újratervezhető és a legnagyobb kis semmiből is újra lehet épülni. Köszönöm, hogy vezettél a 6 hét során, hogy fogtad a kezem és arra késztettél, hogy mindent nézzek meg máshonnan is. Ezt viszem tovább és 2021-re!

Molnár Emese

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Ha bármi kérdésed van, olvasd el a GY.I.K. oldalt, illetve vedd fel velünk a kapcsolatot.

A KURZUS OKTATÓJA

Szlafkai Éva – kommunikációs szakember, közgazdász, újságíró, tartalomkészítő, a Szikra magazinblog alapítója, az Élj kreatívan c. HVG könyv írója.
Bővebben rólam:  evaszlafkai.hu

A KURZUS DÍJA

39.900 Ft helyett 19.900 Ft

A 6 hetes kihíváshoz – amelyből ez az online kurzus készült – 39.900 Ft-ért lehetett csatlakozni 30 főnek, és az értéke összesen 460.000 Ft volt (hat hetes mentorjelenlét, csapattámogatás, élő szakértői kerekasztalok, heti ajándékok stb.). A három turnussal megrendezett teltházas kihívást ezzel a tematikával nem indítok már, viszont éppen ezért online kurzus formájában elérhetővé tettem számodra töredék áron.

Szeretnéd felszabadítani az életedben a kreatív potenciált és megalkotnád a saját térképedet egy kreatívabb, elégedettebb élethez? Ha igen, vágj bele a kurzusba most!

ÉRDEKEL? CSAK 3 LÉPÉS ÉS BELEKEZDHETSZ:

 1. A “Beiratkozom a kurzusra” gomb a webshopunkba navigál, ahol kényelmesen meg tudod vásárolni a kurzust.
 2. A webshopban való vásárláshoz először regisztrálnod kell, majd utána belépned a megadott adatokkal. A menüben megtalálod a REGISZTRÁCIÓT és a BELÉPÉST is.
 3. Fizetés után az e-mailben kapott linkre kattintva vagy a PROFILOM aloldalon a feliratkozott kurzusoknál bármikor el tudod kezdeni, és tudod folytatni a tananyagot.
BEIRATKOZOM A KURZUSRA