Legyél te A 2019-es Év Szabadúszója!

Nemcsak külföldön, de itthon is egyre többen választják a szabadúszó életformát (projektről projektre vállalnak megbízásokat), akik közül a work.buzz idén is megválasztja az Év szabadúszóját több témában. Pályázz te is, ha szabadúszó vagy, mutatjuk a részleteket!

A McKinsey Global Institute Európára és az Egyesült Államokra kiterjedő felmérése alapján legalább 162 millió ember tekinthető már szabadúszónak. Ez a szám 20-30%-át teszi ki a munkaképes korú lakosságnak. Az egyik legsikeresebb szabadúszó munkaközvetítő platform az Upwork.com és az amerikai szabadúszó szövetség becslése alapján 2027-re a fejlett gazdaságok munkaerejének több mint a fele is dolgozhat már független formákban.

Egy maroknyi kis magyar csapat startup-ként indulva célként tűzte ki, hogy kiszolgálják a szabadúszók speciális igényeit. Ennek érdekében fejlesztenek egy olyan platformot, amely biztosítja azokat a szolgáltatásokat az online térben, amelyeket egy vállalat jellemzően nyújt a munkavállalóinak. Elsőként a marketing és personal branding modul készült el.

Az alapítók ezzel párhuzamosan a szabadúszó életforma népszerűsítésére és presztízsének növelése érdekében tavaly év végén meghirdették Az Év szabadúszója versenyt öt kategóriában. A versenyre több mint 30-an neveztek és az indulókra több ezren szavaztak. Nézd meg az idei versenykiírást. https://work.buzz/azevszabaduszoja

Nevezési határidő: 2019. december 10

A 2018-as nyertesek

  • A millenniumi generáció fiatal képviselője, a 25 éves Majsai Richárd lett az Év Szabadúszója díj győztese
  • A szabadúszó nemcsak a munkahely és a munkaidő megválasztásában szabad, hanem a szakmái megválasztásában is. A 28 éves Radnóti Mária lett az Év Szabadúszója díj közönségdíjasa.
  • Az Év IT Szabadúszója kategória győztese Marczinkó Ágnes lett, aki bár marketinges vonalon dolgozik, de nagyon erősen használja IT vénáját.
  • Több évtizedes alkalmazotti létből váltott szabadúszásra Sándor Szilvia, aki Az Év IT szabadúszója verseny közönségfavoritja lett.
  • A 25 évesen már saját terveit megvalósító Soós Alexandra lett Az Év Digitális Nomádja kategória győztese.
  • Az éppen Dél-Amerikában utazó és dolgozó Juhász Dóra lett Az Év Digitális Nomádja kategória közönség díjasa.
  • A Köjál ellenőrből lett kényszervállalkozó, majd környezetvéldelmi szakértő, Laczkó Tibor lett „Az Év független Szakértője”.
  • A nagykorúsága kezdete óta szabadúszóként élő és dolgozó Krassói Viktor lett Az Év Független Szakértője kategória közönségdíjasa.
  • A háromgyermekes édesanya, író, újságíró Hidas Judit lett Az Év Szabadúszó Kismamája, aki első könyvével Magyarországot képviselte az Európai Első Könyvesek Fesztiválján 2014-ben.

Az egyik Womenspiration tag is a nyertesek között volt

A nem rég’ született pici fiával otthon lévő webdesigner Juhász Tünde lett Az Év Szabadúszó Kismamája kategória közönségfavoritja, aki 2016-ban indította el Magyarország első női podcast-ját. Gyerekkora óta mondogatta a szüleinek, hogy “üzletasszony” lesz. A főiskola után mégis klasszikus életpályára lépett, közgazdász végzettségének megfelelően egy multinacionális cégnél kezdett dolgozni. Bár a munkája és a körülmények átlagosnak, sőt jónak mondhatóak voltak, egy idő után mégis kezdte rosszul érezni magát, bedarálták a hétköznapok.

Súlytalannak, monotonnak érezte a mindennapjait, miközben ő valami maradandót szeretett volna alkotni, kicsit jobbá tenni a világot.

A teljes váltás melletti döntést hosszú vajúdás és alapos előkészítés előzte meg. Munka mellett képezni kezdte magát, online kurzusokat, tanfolyamokat bújt hajnalonta. És amikor úgy érezte, hogy szert tett a szükséges tudásra, bátorságot vett magán, és feladta a főállását. A váltásban a férje maximálisan támogatta, így léphetett a szabadság útjára, és lett webdesigner.

szabadúszó Juhász Tünde
Juhász Tünde

A verseny jó lehetőség nyújtott számára, hogy megmutassa, nemcsak a gyerekek születése után lehet életformát váltani, hanem akár közvetlenül előtte is. Bár beindítani és felépíteni egy brandet, egy vállalkozást óriási erőfeszítésekbe kerül, ami nem feltétlenül ideális egy várandós nőnek, úgy érezte, őt ez a két dolog egyszerre erősítette. Boldogan készült az anyaságra, miközben építette a vállalkozását. Örömmel tölti el, hogy úgy vághatott neki az anyai örömöknek, hogy elkezdte megalapozni a saját szakmai útját is. Mire a szervezők eredményt hirdettek, kisfia is világra jött.

Jelentkezz a versenyre, hogy Te legyél a 2019-es Év Szabadúszója!

Részletek a versenyről: https://work.buzz/azevszabaduszoja

Szlafkai Éva

A különféle nézőpontokban, a kíváncsiság szemléletformáló erejében és az igényes tartalomban hiszek. Kíváncsi tudásvágy hajt, amely szuper muníció a kreatív gondolkodás témakörének kutatásához (szikramagazin.hu). Szabadúszó kreatív szakemberként professzionális online és offline tartalmakat készítek, amihez jól jön, hogy komplexen átlátom a web, a dizájn, a tartalom és a marketing területét. | evaszlafkai.hu

All author posts
Write a comment

négy × 5 =