WORKSHOP

Változáskezelés a gyakorlatban

Egyre növekvő feladatmennyiség, halmozódó lehetőségek, szüntelen információdömping, állandó időhiány. Ez jellemző a 21. századi életünkre. A rohamtempóban érkező változások okozta stressz, feszültség kezelése is nagy kihívás, valamint ott vannak a szokásainkkal kapcsolatos változások is, vagyis a rosszak elhagyásának és az újak beépítésének kihívása. A változást számtalan módon megélhetjük, kezelhetjük, rágódhatunk rajta vagy éppen üdvözölhetjük, egy biztos, mindenkinek dolga van vele.

A résztvevők a saját életükre szabott módszereket kapnak a változáshoz való alkalmazkodáshoz, a változás okozta a stresszkezeléshez,  a változással szembeni ellenállásuk gyökér-okainak felderítéséhez, a reziliencia szintjük fejlesztéséhez, a megújulásban rejlő lehetőségek feltérképezéséhez, legyen szó akár egy munkahely váltásról, egy multit vállalkozói létre cserélésről, szemléletváltásról vagy egyes szokásaink, rutinjaink megváltoztatásáról.

A változás sosem könnyű, de vannak hatékony módszerek, amelyek segíthetnek átvenni az irányítást. Ezeket a módszereket fogjuk alaposan feldolgozni a workshopon, hogy alkalmazni tudd a saját életedben!

JELENTKEZEM!
 • dátum2018. szeptember 30.
 • időpont10:00-17:00
 • LÉTSZÁMMAXIMUM 15 FŐ
 • helyszínCosmic Latte Szaloniroda 1113 Bp, Bartók Béla út 79.
 • részvételi díj24900 Ft, WS tagoknak 20400 Ft
 • all inclusivecatering (étkezés, snack, italok, kávé), szakmai anyagok, munkafüzet
 • AJÁNDÉKHVG könyv
Változás és szemlélet
Hogyan nézzünk szembe a változással?

Minden óránk, napunk, hetünk, hónapunk folyamatos változásból áll: egyik nap jól érezzük magunkat, másik nap nem, egyik órában készen állunk a feladatra, a másikban már elfáradunk, egyik hónapban jól megy a biznisz, a következőben elbizonytalanodunk és váltani akarunk stb. Ráadásul évről évre egyre több kihívással és lehetőséggel kerülünk szembe. Folyamatosan érezzük a ránk nehezedő nyomást, a környezet túl gyorsan változik, agyunk viszont csak lassan. Meg kell tanulnunk kezelni a változás okozta a stresszt és ellenállás helyett ki kell fejlesztenünk magunkban egyfajta rugalmas hozzáállást, hogy a hullámok ne nyakon csapjanak, hanem meglovagolhassuk őket.  Ehhez elkészítjük a reziliencia térképedet, vagyis felmérjük a lelki állóképességed, hogy meglásd, mely területeken kell fejlesztened a stresszel való megküzdési képességedet.

A változás sosem könnyű, de vannak hatékony módszerek, amelyek segíthetnek átvenni az irányítást. Ezeket a módszereket fogjuk alaposan feldolgozni a workshopon, hogy alkalmazni tudd a saját életedben.

Az egész életünk változás
Hogyan jelenik meg a változás az életünkben?

Szó lesz a régi, rossz szokások elhagyásáról, új szokások beépítésének megkönnyítéséről, a változáshoz való viszonyunk, szemléletmódunk változtatásáról (rögzült vs. fejlődő). A jó teljesítményt gátló egyéni forgatókönyvek, problémák, félelmek és kifogások feltárásáról, a karrierváltásról (másik munkahely, vállalkozóvá válás stb.). A rugalmas alkalmazkodáshoz szükséges készségek fejlesztéséről, a saját utunk megtalálásáról és a kis lépések erejéről, valamint a folyamatos változások okozta stressz kezeléséről, vagyis a mindfulness módszertanáról.

A 7 órás intenzív workshop folyamán a változás témájának számos területét érintjük, és néhány részében mélyebben el is merülünk és megismertetünk téged működő és tudományosan is alátámasztott módszertanokkal.

Változással szembeni immunitás
Felfedeztünk egy jelenséget, amelyet „a változással szembeni immunitásnak” neveztünk el: egy eddig rejtett erőt, amely aktívan védekezik a változás ellen, mert csak a meglévő értelemkeresési, megértési sémáinkat szereti, de azt nagyon.
Robert Kegan - Harvard Egyetem professzora
Mire számíthatsz?
Kreatív, páros és egyéni feladatok

A témát különféle módokon, kreatív eszköztárt használva dolgozzuk majd fel egyénileg és párosával. A workshop esetében a reggelitől eltérően nem a csoporton, hanem az egyénen van a hangsúly, így főként arra fókuszálunk, hogy a bemutatott módszertanokat személy szerint a saját munkádban, magánéletedben minél inkább hasznosítani tudd.

A módszertanok megértéséhez és elsajátításának gyakorlásához a feladatok többségével önállóan foglalkozol majd, de lesznek párban végzett feladatok is, hiszen egymás nézőpontjai, tapasztalatai, sztorijai hatással lehetnek rád és inspiráló megoldásként, ösztönzőként szolgálhatnak.

 • A workshopon nemcsak össze fogod tudni állítani az egyéni változás-immuntérképedet, amely segítségével jobban megérted a változásokhoz kapcsolódó viszonyodat, hanem megfejted a saját megoldókulcsodat is. A saját térképednek az ismeretében megérted, miért okozhat nehézséget megélned a változást, vagy akár elérned a céljaidat, keresztülvinned az elhatározásaidat és végre kezedben lesz a kulcs a sikeres változ(tat)áshoz.
 • Megtanulod, hogyan tudsz beépíteni az életedbe új szokásokat és elhagyni régieket.
 • Megismered, hogy miként alakíthatsz ki a változások rugalmas kezeléséhez szükséges szemléletet.
 • Felmérjük a reziliencia-szintedet, vagyis a lelki állóképességed, hogy meglásd, mely területeken kell fejlesztened a stresszel való megküzdési képességedet.
 • Elsajátítasz a változással járó stressz leküzdéséhez szükséges stratégiákat (mindfulness).
 • A nap végén pedig az addig megismert eszköztárral összeállíthatod valamely célod megvalósulásának sajátos menetét.
Kinek ajánljuk ezt a workshopot?
Aki épp változást él meg az életében és szeretné rugalmasabban kezelni, valamint megérteni a saját, változáshoz való viszonyát.
 • Aki munkahely váltásban van, vagy épp azon töri a fejét.
 • Aki belekezd egy új szakma tanulásába, elsajátításába.
 • Aki alkalmazottból vállalkozó lesz.
 • Akinek magánéleti téren nagy változás történt az életében (születés, esküvő, válás).
 • Aki kiégés közeli állapotban érzi magát a jelenlegi munkahelyén.
 • Aki stresszként éli meg a változás folyamatát.
 • Aki nehezen szabadul meg a rossz szokásaitól, a napi rutintól vagy nem érti, miért nem tud dolgokon változtatni, pedig nagyon szeretne.

… és bárki, akit érdekel a változás témája. Mert érinteni mindenkit érint.

Womenspiration workshop - változáskezelés
Hol lesz az esemény?
Cosmic Latte Szaloniroda

1113 Budapest, Bartók Béla út 79. félemelet 1.

A helyszín a Kosztolányi térnél található, remek közlekedési adottságokkal. Tömegközlekedéssel a 49-es, 19-es villamossal, az M4 metróval (Újbuda-központ) illetve számos busszal érhető el. Autóval érkezve a parkolás ingyenes vasárnap a környező utcákban.

Mit tartalmaz az ár?
Szakmai anyagok, könyv, étkezés

7 óra kreatív, intenzív, építő munka, amely során hasznos praktikákat és módszereket vihetsz haza, hogy könnyebben birkózz meg a változásokkal. Ehhez szakmai anyagokat biztosítunk, bevált módszereket hozunk, valamint a különféle tapasztalatokkal teli kis csoport rengeteg inspirációval fog feltölteni. A cateringről (brunch, snack, üdítők, tea, kávé)  mi gondoskodunk, illetve megajándékozunk egy, a témához kapcsolódó HVG könyvvel, amellyel tovább mélyítheted a tudásod.

24900 Ft

womenspiration tagoknak
4500 Ft kedvezmény

Ha eljössz legalább két Womenspiration eseményre, meg is szerezted a tagságodat, és ezután majdnem féláron látogathatod a reggeliket, valamint a reggeli árával megfelelő kedvezménnyel a workshopokat.

20400 Ft
AJÁNDÉK HVG KÖNYV
Robert Kegan - Immunis a változásra

Hogyan ismerjük fel és győzzük le önmagunk és csapatunk ellenállását? Meddig fejleszthető gondolkodásmódunk rugalmassága? Hogyan és miért akadályozzuk önmagunkat céljaink elérésében? Robert Kegan és Lisa Laskow Lahey változásmenedzsment-professzorok könyve elméleti és gyakorlati útmutató, amellyel feltárhatjuk, milyen feltételezések és aggodalmak akadályoznak minket, és kitűzhetjük a megfelelő céljainkat. Módszerükkel bármely életkorban komplexebbé tehetjük gondolkodásmódunkat, így valódi változást érhetünk el önmagunkban, csapatunkban és egész vállalatunk illetve szervezetünk szintjén is.  RÉSZLETEK >>>

Inspiráló közösség és szakmai tartalom a két legfőbb indok, amiért minden magyar nőnek ajánlani fogom a Womenspiration eseményeket.

KECSKÉS D. ÁGNES

ONLINE MARKETING SZAKEMBER

A Womenspiration kreatív, lelkes, tudatos és kíváncsi nők társasága, akikkel kellemes környezetben és jó hangulatban beszélhetjük át a minket érintő kihívásokat, nehézségeket, megismerhetjük a másik nézőpontját és inspirálódhatunk egymástól. Ha szeretnél hozzád hasonló gondolkodású nőkkel, vállalkozókkal eszmét cserélni, egy kicsit kikapcsolódni, feltöltődni és új ötletekkel hazatérni, akkor itt a helyed!

BERKES-BOGNÁR NIKOLETT

KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZAKEMBER

Nagyon tetszett a time management workshop. Szuper volt a közösség és hasznos tippeket kaptam, amiket azóta is használok.

Tóth Anna

TÓTH ANNA

BUSINESS DEVELOPEMENT MANAGER

Azért szeretem ezt a közösséget, mert nem csak a témákból, de az emberekből is tudok inspirációt meríteni. Élvezem, hogy olyan vállalkozó szellemű hölgytársaimmal találkozom, akik szintén feszegetik a határaikat, és képesek a kereteken kívül is gondolkodni, ötletelni.

Németh Zsófia

NÉMETH ZSÓFIA

FORDÍTÓ/TOLMÁCS

A Womenspiration rendezvények számomra nem csak a kikapcsolódás szigete, hanem a tanulásé is, melynek köszönhetően a munkámban és kapcsolataimban látható és mérhető fejlődést értem el. Köszönöm Nektek!

Fésűs Veronika

FÉSŰS VERONIKA

SPORTFEJLESZTÉSI MENTOR

Cosmic Latte szaloniroda

A jelentkezés lezárult!
De a többi workshopunkra még tudsz jelentkezni!
MEGNÉZEM!