Mindennapi stresszkezelés

JELENTKEZEM!
REGGELI

Lelki állóképesség fejlesztése és stresszkezelési stratégiák

Egyre növekvő feladatmennyiség, szüntelen információdömping, állandó időhiány. Ez jellemző a 21. századi életünkre. Ezen okok miatt folyamatosan érezzük a ránk nehezedő nyomást, mely feszültséget szül, a feszültség pedig bekapcsolja a stresszválaszt a szervezetünkben. Feldolgozhatatlan mennyiségű inger vesz körül minket, állandóan éberen tartva az agyunkat, nem csoda, hogy alig tudunk figyelni és stresszesek vagyunk. A stressz óriási hatással van az életünkre, amit nem csökkenthetünk, de tőlünk függ, miként birkózunk meg vele, és hogy milyen lelki (ellen)állóképességet fejlesztünk ki.

A novemberi reggelinken, az év végéhez közeledve teret és időt biztosítunk arra, hogy egy pár óra erejéig megálljunk és kiszakadjunk a mókuskerékből. Lelassulunk, megfigyelünk, megérkezünk, és stresszkezelési stratégiákat osztunk meg egymással – tanulunk egymástól. Emellett pedig azt is felmérjük, hogy kinek milyen a reziliencia-szintje, vagyis a stresszel való megküzdési képessége, lelki állóképessége, valamint hiteles stresszmenedzsment módszereket is mutatunk.

  • dátum2019. november 08.
  • időpont09:00-12:30
  • LÉTSZÁMMAXIMUM 35 FŐ
  • helyszínSzikra Coworking 1072 Budapest, Klauzál tér 30.
  • részvételi díj7500 Ft, WS tagoknak 4500 Ft
  • all inclusivereggeli, kávé, szakmai anyagok
  • Facebook eventCSATLAKOZOM A FB EVENTHEZ!
Hogyan küzdjük le?
A stresszt nem lehet elkerülni

Mi sem természetesebb gondolat annál, mint hogy egy maratoni futásnak nem vágunk neki a megfelelő fizikai állóképesség nélkül. Ha ezzel egyetértünk, akkor miért gondoljuk azt, hogy a mindennapi „stresszcunamit” kibírjuk megfelelő lelki edzettség nélkül?! Nézzünk szembe az igazsággal – manapság a stressz életünk megkerülhetetlen része. Teljesen mindegy, hogy hány évesek vagyunk, milyen területen dolgozunk, éppen milyen évszak köszönt ránk. A tucatnyi szerep között zsonglőrködve, szüntelen időhiánnyal küszködve, információdömpingben fulladozva nem csoda, hogy frusztráltak, kimerültek vagyunk. Romlik az alvásminőségünk, akadozik a figyelmünk, türelmetlenül dudáljuk le a másikat a csúcsforgalomban és gyomorgörccsel kelünk hétfő reggelenként. Ráadásul ez az állapot rányomja a bélyegét a munkánkra, a kapcsolataink minőségére és egy idő után már az ebből az állapotból való menekülést, instant megoldáskeresést („pihennem kéne”) is csak egy újabb feladatként éljük meg a TO DO listánkon. Ismerős a helyzet?

Hogyan fejlesszük ki?
Lelki állóképesség

A reziliencia egy lelki ellenállóképesség, egyfajta stresszből való regenerálódás. Megküzdés a stresszel és a korábbi állapotba való mihamarabbi, rugalmas visszatérés.  Ha elfogadjuk azt a tényt, hogy a stresszt nem lehet teljes mértékben kiktatni az életünkből, akkor valószínűleg azzal is egyetértünk, hogy jobban tesszük, ha különböző megküzdési stratégiákat vértezzük fel magunkat. Ehhez “háborúhoz” pedig érdemes felmérni a jelenlegi (lelki)állapotunkat.

A rezilienciára vonatkozóan a reggeli során egy izgalmas tesztet töltünk ki, amely egy jól áttekinthető képet ad a személyes stresszmechanizmusunkkal kapcsolatban. Olyan ismérveket mérünk fel, mint például a személyes jövőkép, a problémamegoldás, az eltökéltség, az érzelmi stabilitás, majd megvizsgáljuk, hogy jelen pillanatban ki hogyan áll ezekkel a jellemzőkkel. A konklúziókat pedig csoportosan során dolgozzuk fel, így tanulva egymástól és merítve egymásból.

Nem a stressz öl meg,
hanem az, ahogyan reagálsz rá.
Selye János magyar orvos, a stresszkutatás atyja
Mire számíthatsz?
Kreatív, csoportos, egyéni feladatok

A témákat a lehető legkülönbözőbb módokon dolgozzuk majd fel – hol csapatban dolgozva, a másik álláspontjának megismerése lesz a cél, hol az egyéni fejlődésre helyezzük a hangsúlyt, hol más kreatív eszközöket veszünk elő. Lesznek networking alkalmak és kreatív bemutatkozási lehetőségek, amelyeket mind-mind az adott téma köré csoportosítunk.

Néhány feladatot önállóan oldasz meg, hiszen te ismered igazán az alap mozgatórugóidat. Lesznek olyan feladatok is, amelyeken különféle módszerekkel válogatott csoportokban dolgozol, hiszen egymás nézőpontjai, tapasztalatai, sztorijai hatással lehetnek rád és inspiráló megoldásként, ösztönzőként szolgálhatnak. Az inspiráló hangulatot HVG könyv nyereményekkel is fokozzuk majd.

Nem mindennapi élmény egy WS reggeli.

Hol lesz az esemény?
Szikra coworking space

1072 Budapest, VII. kerület, Klauzál tér 30.
Tömegközlekedéssel pár perc sétára a Deák tértől, a Blaha Lujza tér vagy az Opera metrómegállóktól. Autóval érkezve parkolás az utcán vagy a közeli mélygarázsban.

Mit tartalmaz az ár?
Szakmai anyagok, étkezés, könyvnyeremény

3 óra kreatív, mégis építő munka, amely során hasznos praktikákat és módszereket vihetsz haza, hogy könnyebben birkózz meg a változásokkal. Ehhez szakmai anyagokat biztosítunk, valamint a színes tapasztalatokkal teli közeg rengeteg inspirációval fog feltölteni. A reggeliről, az italokról és a kávéról is mi gondoskodunk, illetve a témához kapcsolódó 2 HVG könyvet megnyerheted a reggeli végén.

7500 Ft

womenspiration tagoknak
40% kedvezmény

Ha eljössz legalább két Womenspiration eseményre, meg is szerezted a tagságodat, így majdnem féláron látogathatod a reggeliket, valamint szintén kedvezményesen a workshopokat.

4500 Ft
HVG KÖNYV KUPON ÉS SORSOLÁS

A reggeli napján, a résztvevők számára készített egyedi WS kóddal 30% kedvezménnyel vásárolható meg reggeli témájához kapcsolódó két HVG könyv, illetve két szerencsés résztvevő ajándékba haza is vihet egy-egy példányt.

Stressz: A feszültségoldás pszichológiája

Éreztük már úgy, hogy nem tudunk megbirkózni az előttünk álló kihívásokkal? Aggódunk, hogy nem leszünk képesek megfelelni a családi és munkahelyi elvárásoknak? Nem értjük, miért mindig a szabadságunk alatt betegszünk meg? A stressz az élet természetes velejárója, de ha elhatalmasodik rajtunk, az testi és lelki egészségünket egyaránt fenyegeti. A Stressz: A feszültségoldás pszichológiája szemléletes infografikák segítségével, közérthetően mutatja be, hogyan hat a stressz a szervezetünkre, mit tehetünk ellene rövid és hosszú távon, és miként alakíthatjuk úgy az életünket, hogy ellenállóbbá váljunk a mindennapok stresszoraival szemben. LAPOZZ BELE!

 

stressz
Belső csend

A rendszeres meditáció bizonyítottan jót tesz: fejleszti a kreativitást, az összpontosítást és a hatékonyságot, segít megőrizni testi-lelki egészségünket. A mindennapokban azonban nehéz időt szakítani arra, hogy behunyt szemmel, nyugodt környezetben meditáljunk akár csak fél órát is. A Belső csend erre kínál megoldást: a hétköznapi élethelyzetekben alkalmazható tudatosságot. A mindfulness gyakorlása nem igényel különleges felkészülést, a bennünk rejlő kreativitást, spontaneitást hívja elő. A gyönyörűen illusztrált kötet inspiráló gyakorlatokkal, bárki számára elérhető ötletekkel vezet rá, hogyan észleljük a minket körülvevő világot. LAPOZZ BELE!

Belső csend
#inspiralonovagyok
Kikkel építhetsz kapcsolatot?

Olyan tudatos, kíváncsi, fejlődni vágyó húszas-harmincas nőkkel, akiket hozzád hasonló kérdések foglalkoztatnak. Számtalan területről, különböző élethelyzetekből érkeznek hozzánk tagok (marketinges anyuka, pályakezdő könyvelő, profi coach, nagymúltú HR-es, közösségi médiás sorozatvállalkozó, stb.), így színes kapcsolatrendszerhez jutsz hozzá, aminek bármikor hasznát veheted. Az események inspiráló tartalmát is a résztvevők adják, hiszen különféle látásmódjukkal, izgalmas tapasztalataikkal, kipróbált módszerekkel ösztönzőleg hatnak egymásra. Legyél te is tag!

RÉSZLETEK
A lelkes alapítók
A kreatív szakmai keretet mi adjuk, de te töltöd meg tartalommal!

Mi történik, ha összedolgozik egy kreatív szakember és egy oktatásfejlesztő szakember? Valami nagyon inspiráló és érdekes dolog. Összedobtuk a szakértelmünket, tapasztalatunkat, lelkesedésünket, hogy a piacon egyedülálló módszertannal inspiráló közeget teremtsünk a fejlődni vágyó, tudatos húszas-harmincas, vagy akár negyvenes nőknek. TOVÁBBI INFÓK RÓLUNK >>>

alairasok2
Szlafkai Éva és Barta Nikolett - womenspiration | Fotó: petrapakophotography
Kérdésed van?
Gyakran ismételt kérdések

A reggeli előtt pár nappal minden regisztrált résztvevőnek küldünk egy részletes e-mailt a legfontosabb tudnivalókkal. Ha felmerült benned még kérdés, vedd fel velünk a KAPCSOLATOT emailen vagy a közösségi felületeinken, esetleg a reggeli FB eseményénél.

Érdemes átböngészned az Eseményeink aloldalon található Gyakran Ismételt Kérdések részt, hátha már válaszoltunk is neked.

GY.I.K.

Egy kedves barátnőm hívott el az egyik Womenspiration reggelire, amikor még csak alakult a közösség. Hihetetlen látni, hogy azóta milyen hosszú utat tettünk meg együtt! Hónapról hónapra, az ország egyik leginspirálóbb női közösségébe járhatok, fejlődhetek és hasonló gondolkodású hölgyekkel ismerkedhetek meg. Ez egy felbecsülhetetlen érték és mozgatórugó, mind a személyes fejlődésemben mind a vállalkozásom fejlesztésében.

Baté Mónika Mia

BATÉ MÓNIKA MIA

KÖZÖSSÉGI MÉDIA FOTÓS ÉS VIDEÓGRÁFUS

Csodálatos egy olyan közösségben és térben lenni, ahol az emberek felemelik, segítik és elismerik egymást. A tartalom sokszor csak extra a megjelent emberek tudásához és tapasztalatához képest. Lehetőség van megismerni egymást, kapcsolódni egymáshoz miközben magunkról is tanulunk.

Földi Barbara

FÖLDI BARBARA

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÓ

Feltölt. Inspirál. Ösztönöz. Minden esemény színvonalas, lélekmelengető, minőségi időtöltést jelent, amelyek alkalmával nemcsak a kikapcsolódásé a szerep, hanem a saját magunkon tapasztalt önfejlődés is nagyon hamar megmutatkozik. Minden esemény végén hatalmas energiákkal távozom. Számos olyan módszer, szemlélet kerül feldolgozásra, amelyekből mindenki ki tudja választani magának, hogy melyeket alkalmazza a saját életében. Azért szeretem ezt a közösséget, mert mindenkitől lehet valamit tanulni, inspirációt gyűjteni.

Szabó Zita

SZABÓ ZITA

RENDEZVÉNYSPECIALISTA, ÖNISMERETI TRÉNER

Azt szoktam mondani másoknak, hogy itt egy olyan inspiráló közösség tagjai lehetnek, ahova lehet, hogy félős kívülállóként érkezik az ember, de egy nagy, támogató közeg tagjaként megy el. Csodálatos hasonló gondolkodású, értékrendű nőkkel minőségi időt együtt tölteni, amiből még varázslatos dolgok is születnek! Köszönöm nektek!

ÓRÉ ADRIENN

LIFE COACH, TRÉNER

Tudatos, kreatív, inspiráló, derűs. Ez a négy szó jellemzi leginkább a Womenspiration eseményeket. Nők, akik egymást megismerve, támogatva új közösségre lelnek, miközben a legközelebb önmagukhoz kerülnek. Kinyílik a Világ, kívül és belül. Az évtervezés workshopon olyan inspirációt kaptam, ami új lökést adott az utamon, ahol korábban elindultam, de megtorpantam. Azóta kilépve az alkalmazotti státuszból saját marketing céget indítottam és folyamatosan csörög a telefonom.

Antal Anett

ANTAL ANETT

MARKETING MANAGER, CÉGTULAJDONOS

Szerintem jelenleg a magyar piacon a leginspirálóbb női reggeli, és közösség. A témák minden alkalommal nagyon aktuálisak és naprakészek, olyannyira, hogy már a munkahelyemen is elkezdtünk gondolkodni hasonló témák kreatív feldolgozásán. A tagok között már több együttműködésünk is elindult, sőt talán mondhatom, hogy barátságok is alakulnak. 🙂

Nagy Dia

NAGY DIA

HR/Karrier szakértő

A Womenspiration rendezvények számomra nem csak a kikapcsolódás szigete, hanem a tanulásé is, melynek köszönhetően a munkámban és kapcsolataimban látható és mérhető fejlődést értem el. Köszönöm Nektek!

Fésűs Veronika

FÉSŰS VERONIKA

SPORTFEJLESZTÉSI MENTOR

A Womenspiration kreatív, lelkes, tudatos és kíváncsi nők társasága, akikkel kellemes környezetben és jó hangulatban beszélhetjük át a minket érintő kihívásokat, nehézségeket, megismerhetjük a másik nézőpontját és inspirálódhatunk egymástól. Ha szeretnél hozzád hasonló gondolkodású nőkkel, vállalkozókkal eszmét cserélni, egy kicsit kikapcsolódni, feltöltődni és új ötletekkel hazatérni, akkor itt a helyed!

BERKES-BOGNÁR NIKOLETT

KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZAKEMBER

Kevés dolog hoz össze ennyi fejlődni vágyó, érdekes embert, akikkel egytől-egyig érdemes megismerkedni!
Hiánypótló közeg, ahová feltöltődni, ismerkedni, inspirálódni mehet az ember. Olyan befogadó közösség, ahonnan introvertált, visszahúzódóként érkezve is egyszerűen önbizalommal telve, jó érzéssel távozik az ember.

Zana Vera

ZANA VERA

PROJEKTMENEDZSER

Azért szeretem ezt a közösséget, mert nem csak a témákból, de az emberekből is tudok inspirációt meríteni. Élvezem, hogy olyan vállalkozó szellemű hölgytársaimmal találkozom, akik szintén feszegetik a határaikat, és képesek a kereteken kívül is gondolkodni, ötletelni.

Németh Zsófia

NÉMETH ZSÓFIA

FORDÍTÓ/TOLMÁCS

nespresso_logó 200x133
szikra-coworking-logo
viblance

Sajnáljuk, hogy lemaradtál!
BETELT A REGGELI

A Womenspiration reggelik pár nap alatt betelnek, így javasoljuk, hogy minél hamarabb foglald le a helyed a következő reggelire, amelyeket az ESEMÉNYEINK aloldalon találsz. A kiemelt érdeklődés hatására ebből a témából tartunk egy szombati reggelit is 11.09-én. ITT TUDSZ jelentkezni!

Ebben az évadban már csak a különleges Évtervezés 2020 wellness hétvégén tudsz részt venni velünk, vagy nézz körül a Womenspiration Online Kurzusok között.