Női szerepeink a 21. században

JELENTKEZEM!
REGGELI

Hogyan éljük meg női szerepeinket, hogy boldogok legyünk?

Mit jelent a 21. században nőnek lenni? Milyen áldásos hatása lehet annak, hogy ebben a korban élünk nőként és milyen nehézségekkel kell szembenéznünk? Hogyan “kellene” élnünk és boldogulnunk a mai társadalmi elvárások, családi konvenciók tükrében és vajon ez mennyire van összhangban azzal, akik mi valójában vagyunk?

Hogyan látjuk mi magunkat, mi tesz minket boldoggá? Mit szeretnénk mi igazán? Miket gondolunk a nőket érintő kérdésekről, és hogyan tekintünk ezekre több nézőpontból, hogy a teljes képet lássuk?

Mi mással is foglalkoznánk a március 8-ai Womenspiration reggelin, mint a nőiség kérdéskörével – női szerepeinkkel, társadalmi elvárásokkal és előítéletekkel, a nőiesség belső megélésével, inspiráló női példákkal a világból. Az őszinte gondolatok, személyes tapasztalatok és megélések mellett kreatív, érdekes feladatok segítségével nézünk rá a témára, és mint mindig, most is hozunk szakmai megközelítést is hozzá.

  • dátum2019. március 08.
  • időpont09:00-12:00
  • LÉTSZÁMMAXIMUM 35 FŐ
  • helyszínZwack Rendezvényterem 1095 Budapest, Dandár utca 1.
  • részvételi díj7500 Ft, WS tagoknak 4500 Ft
  • all inclusivereggeli, kávé, szakmai anyagok
  • FACEBOOK EVENTÉRDEKLŐDÖM VAGY OTT LESZEK!
Nők egyre több szerepben
Hogyan éljük meg a szerepeinket?

A női szerepek az elmúlt században minden eddiginél sokszínűbbé váltak, a háztartásvezetés, a családalapítás, családfenntartás mellett egyre több nő épít karriert alkalmazottként vagy hoz létre egy önálló vállalkozást, csatlakozik közösségekhez és lép az önmegvalósítás útjára. Sokakban merül fel a kérdés, hogy miért is kellene egész életünket egyetlen szerepnek szentelnünk? Hiszen lehetünk anyák, feleségek, művészek, cégvezetők és jógaoktatók egyszerre vagy akár egymás után! Bárhogy! Persze a sok szerep miatt ugyanakkor bonyolultabbá is vált az életünk, ráadásul sokszor olyan szerepeket is fel kell vállalnunk a biológiai nemünk miatt, amikkel egyáltalán nem tudunk vagy nem szeretnénk azonosulni.

Vajon miképp lavírozhatunk úgy, hogy a saját magunk által választott szerepeinket önazonosan, akkor és úgy éljük meg, ahogyan azt mi szeretnénk?

Hátrányok, megkülönböztetés
Hogyan hagyjuk el a sztereotípiákat?

A női és férfi szerepek az utóbbi évtizedekben összecsúsztak, nekünk, nőknek, pedig különböző hátrányokkal is meg kell birkóznunk. Ott van az üvegplafon jelenség, vagy a klasszikus sztereotípia, mely szerint “a műszaki és IT terület nem nőnek való”, a diverzitás problémája, továbbá a szülés utáni részmunkaidő kérdésköre is. Nem beszélve a vállalkozó nőket érintő dilemmákról, mint például, ha valaki hamarabb lesz egyéni vállalkozó, mint ahogy gyermeket vállalna, mégis hogyan tud majd kijönni a minimál GYES-ből?

A nők dominánsabbá, magabiztosabbá válása vajon milyen hatással van a párkapcsolatunkra? Mi a helyzet a háztartásban és a gyereknevelésben való helytállással és benne a férfiak szerepével?

Milyen válaszaink vannak ezekre a kérdésekre, kinél mi működik jól? Hogyan lehetünk nőként boldogok a 21. században? Érdekes, megvitatásra váró kérdések ezek…

Méltóság és erő
Én egy remek példa vagyok arra, mi minden lehetséges, ha egy lányt egészen kicsi korától kezdve szeretettel és gondoskodással nevelnek. Az életem során számos különleges nő vett körül, akiktől megtanultam a méltóságot és nagyon erősnek lenni.
Michelle Obama - az Egyesült Államok egykori first ladyje
Mire számíthatsz?
Kreatív, csoportos, egyéni feladatok

A témákat a lehető legkülönbözőbb módokon dolgozzuk majd fel – hol csapatban dolgozva, a másik álláspontjának megismerése lesz a cél, hol az egyéni fejlődésre helyezzük a hangsúlyt, hol más kreatív eszközöket veszünk elő. Lesznek networking alkalmak és kreatív bemutatkozási lehetőségek, amelyeket mind-mind az adott téma köré csoportosítunk.

Néhány feladatot önállóan oldasz meg, hiszen te ismered igazán az alap mozgatórugóidat. Lesznek olyan feladatok is, amelyeken különféle módszerekkel válogatott csoportokban dolgozol, hiszen egymás nézőpontjai, tapasztalatai, sztorijai hatással lehetnek rád és inspiráló megoldásként, ösztönzőként szolgálhatnak. Az inspiráló hangulatot HVG könyv nyereményekkel is fokozzuk majd.

Nem mindennapi élmény egy WS reggeli. Korábbi eseményeink fotói a GALÉRIÁBAN.

Hol lesz az esemény?
Zwack Látogatóközpont | Rendezvényterem

1095 Budapest, IX. kerület, Dandár utca 1.
Tömegközlekedéssel a 2-es villamos vonalán a Haller utcai megállónál. Autóval érkezve a parkolás ingyenes a helyszín melletti udvarban a résztvevők számára.

Kérdésed van?
Gyakran ismételt kérdések

A reggeli előtt pár nappal minden regisztrált résztvevőnek küldünk egy részletes e-mailt a legfontosabb tudnivalókkal. Ha felmerült benned még kérdés, vedd fel velünk a KAPCSOLATOT emailen vagy a közösségi felületeinken, esetleg a reggeli FB eseményénél.

Érdemes átböngészned az Eseményeink aloldalon található Gyakran Ismételt Kérdések részt, hátha már válaszoltunk is neked. 🙂

GY.I.K.
#inspiralonovagyok
Kikkel építhetsz kapcsolatot?

Olyan tudatos, kíváncsi, fejlődni vágyó húszas-harmincas nőkkel, akiket hasonló kérdések foglalkoztatnak, mint téged. Számtalan színtérről érkeznek hozzánk tagok (vállalkozó, cégvezető, marketinges, coach, HR-es, közösségi médiás stb.), így színes kapcsolatrendszerhez jutsz hozzá, aminek bármikor hasznát veheted. Az események inspiráló tartalmát is a résztvevők adják, hiszen különféle látásmódjukkal, izgalmas tapasztalataikkal, kipróbált módszerekkel ösztönzőleg hatnak egymásra. Legyél te is tag!

RÉSZLETEK
A lelkes alapítók
A kreatív szakmai keretet mi adjuk, de te töltöd meg tartalommal!

Mi történik, ha összedolgozik egy kreatív szakember és egy oktatásfejlesztő szakember? Valami nagyon inspiráló és érdekes dolog. Összedobtuk a szakértelmünket, tapasztalatunkat, lelkesedésünket, hogy a piacon egyedülálló módszertannal inspiráló közeget teremtsünk a fejlődni vágyó, tudatos húszas-harmincas, vagy akár negyvenes nőknek. TOVÁBBI INFÓK RÓLUNK >>>

alairasok2
Szlafkai Éva és Barta Nikolett - womenspiration | Fotó: petrapakophotography
Mit tartalmaz az ár?
Szakmai anyagok, étkezés, könyvnyeremény

3 óra kreatív, mégis építő munka, amely során hasznos praktikákat és módszereket vihetsz haza, hogy könnyebben birkózz meg a változásokkal. Ehhez szakmai anyagokat biztosítunk, valamint a színes tapasztalatokkal teli közeg rengeteg inspirációval fog feltölteni. A reggeliről, az italokról és a kávéról is mi gondoskodunk, illetve a témához kapcsolódó 2 HVG könyvet megnyerheted a reggeli végén.

7500 Ft

womenspiration tagoknak
40% kedvezmény

Ha eljössz legalább két Womenspiration eseményre, meg is szerezted a tagságodat, így majdnem féláron látogathatod a reggeliket, valamint szintén kedvezményesen a workshopokat.

4500 Ft
HVG KÖNYV SORSOLÁS
Michelle Obama - Így lettem

Az Így lettem hol szerény iowai konyhákba, hol a Buckingham-palota báltermeibe kalauzol minket. Megtapasztaljuk a mérhetetlen szomorúság, az elképesztő szívósság és bámulatos kitartás pillanatait is. Egészen közelről láthatjuk, mi zajlik e páratlan, úttörő történelmi személyiség lelkében, miközben azért küzd, hogy hitelesen éljen, hogy saját erejét és hangját magasabb eszmék szolgálatába állítsa. Őszintén és bátran megosztott történetei arra ösztönöznek, hogy feltegyük magunknak is a kérdést: kik vagyunk és kivé akarunk válni. https://hvgkonyvek.hu/konyv/igy-lettem

Michelle Obama HVG könyv
HVG KÖNYV SORSOLÁS
Sheryl Sandberg - Nők több szerepben

Sheryl Sandberg nem vitatja a társadalmi korlátok szerepét, de önkritikusan elemzi, hogyan korlátozzák a nők, akarva-akaratlan, maguk is karrierjüket. Sheryl nyíltsága és őszintesége mindannyiunk számára tanulsággal szolgál. Célja, hogy átírja az eddigi közbeszéd forgatókönyvét:

Ne arról beszéljünk, mit nem tehetnek meg a nők, hanem arról, mi mindenre képesek! https://hvgkonyvek.hu/konyv/dobd-be-magad

Sheryl Sandberg HVG könyv

Ne tervezz, ne legyenek elvárásaid. Gyere el, nézd meg - és hidd el, imádni fogod. Szuper embereket ismerhetsz meg, rengeteg motivációt kapsz, építheted a kapcsolataidat, és nem utolsó sorban, megkapod a "jó helyen vagyok, ide tartozom, vagy inkább ide akarok tartozni" érzést.

KÖVESFALVI CARMEN

SCRUM MASTER MANAGER

A Womenspiration kreatív, lelkes, tudatos és kíváncsi nők társasága, akikkel kellemes környezetben és jó hangulatban beszélhetjük át a minket érintő kihívásokat, nehézségeket, megismerhetjük a másik nézőpontját és inspirálódhatunk egymástól. Ha szeretnél hozzád hasonló gondolkodású nőkkel, vállalkozókkal eszmét cserélni, egy kicsit kikapcsolódni, feltöltődni és új ötletekkel hazatérni, akkor itt a helyed!

BERKES-BOGNÁR NIKOLETT

KÖZÖSSÉGI MÉDIA SZAKEMBER

Kevés dolog hoz össze ennyi fejlődni vágyó, érdekes embert, akikkel egytől-egyig érdemes megismerkedni!
Nagyon sok izgalmas, önbizalomfejlesztő játékban vehet részt egy ilyen reggelin.

FERÓ ANNA

EGYETEMISTA

Azt szoktam mondani másoknak, hogy itt egy olyan inspiráló közösség tagjai lehetnek, ahova lehet, hogy félős kívülállóként érkezik az ember, de egy nagy, támogató közeg tagjaként megy el. Csodálatos hasonló gondolkodású, értékrendű nőkkel minőségi időt együtt tölteni, amiből még varázslatos dolgok is születnek! Köszönöm nektek!

ÓRÉ ADRIENN

LIFE COACH, TRÉNER

A Womenspiration rendezvények számomra nem csak a kikapcsolódás szigete, hanem a tanulásé is, melynek köszönhetően a munkámban és kapcsolataimban látható és mérhető fejlődést értem el. Köszönöm Nektek!

Fésűs Veronika

FÉSŰS VERONIKA

SPORTFEJLESZTÉSI MENTOR

Inspiráló közösség és szakmai tartalom a két legfőbb indok, amiért minden magyar nőnek ajánlani fogom a Womenspiration eseményeket.

KECSKÉS D. ÁGNES

ONLINE MARKETING SZAKEMBER

Azért szeretem ezt a közösséget, mert nem csak a témákból, de az emberekből is tudok inspirációt meríteni. Élvezem, hogy olyan vállalkozó szellemű hölgytársaimmal találkozom, akik szintén feszegetik a határaikat, és képesek a kereteken kívül is gondolkodni, ötletelni.

Németh Zsófia

NÉMETH ZSÓFIA

FORDÍTÓ/TOLMÁCS

Minden alkalom más, de mégis vannak benne közös vonások, pl. a hangulat, feltöltődés, a sok-sok női energia. 🙂

VARGA BÍBORKA

HR TANÁCSADÓ

Egy hely, ahol olyan hölgyekkel találkozhatunk, akik ugyanazokkal a dilemmákkal néznek szembe, amivel én. Egy biztonságos közeg, ahol a legnagyobb butaságnak tűnő ötlet sem hangzik hülyeségnek.

Zana Vera

ZANA VERA

PROJEKTMENEDZSER

nespresso_logó 200x133
zwack_logo

Sajnáljuk, hogy lemaradtál!
Betelt a reggeli!

A Womenspiration reggelik pár nap alatt betelnek, így javasoljuk, hogy minél hamarabb foglald le a helyed a következő reggelire, amelyeket az ESEMÉNYEINK aloldalon találsz. Ha mégis erre a “Női szerepeink a 21. században” témájú reggelire jönnél, iratkozz fel várólistára. Ha felszabadul egy hely, legkésőbb a reggeli előtt 3 nappal értesítünk.

team@womenspiration.hu